Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Sista rycket innan vintern

Informatör Militära Orienteringsskyttesektionen

Trots morgonens minusgrader är det ännu inte dags att packa in löparskorna och ta fram skidorna. Och även om samtliga SM och ett VM redan är genomfört för året (alla med fina resultat från både militära och civila OL-skyttar) så finns det lite kvar innan vintern verkligen är på plats.

Nästa vecka genomförs FMM i orientering och orienteringsskytte. Endast för militär personal, med tävlingar som i år kommer att utgå från Karlskrona. Vi ser alla fram emot roliga banor och hård konkurrens ute i skogen.

Därefter kommer den militära landskampen mot Danmark gå av stapeln i samband med Öppna Danska. Inte bara militära tävlanden kommer att ta bussen ner för att delta. Är man intresserad av denna tävling kan man få mer information via orienteringsskytte.se.

Men när kylan på riktigt börjar göra sig påmind, då får man ta och åka till Sävsjö. Som tidigare nämnt har Sävsjö tillgång till en mycket bra inomhusbana för 50 meters skytte. Lyx för orienteringsskyttar som plötsligt inte behöver skjuta på ojämnt underlag i en blåsig och regnig kohage någonstans strax utanför ingenstans!

Planeringen håller också på och görs för orienteringsskyttesektionens verksamhet åren 2018-2020, och i den finns både läger och världscupstävlingar än så länge. Allting anpassat efter den militära kalendern såklart!

Förhoppningar finns på ett bra avslut på detta år och några kommande riktigt bra tävlingsår. Vi ses på skjutbanan eller i skogen.

 

För mer information om hur det är att arbeta i Försvarsmakten: forsvarsmakten.se

För mer information om orienteringsskytte: orienteringsskytte.se eller kontakta FMIF.

Personlig blogg

I denna blogg möter du orienteringsskyttar anställda i Försvarsmakten, på träning, tävling och ibland i vardagen. Välkommen att få inblick i en klassiskt militär sport - som idag är en riktig utmaning för alla!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *