Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Hösten närmar sig

Informatör Militära Orienteringsskyttesektionen

Men det betyder inte att orienteringsskyttesäsongen är helt över ännu! Vill du som militär orienteringsskytt träna (det kanske blir lite tufft att hinna med under Aurora – men kom ihåg, fysisk träning är också en arbetsuppgift!) så rekommenderas det att du kollar runt på ditt egna förband eller regemente. Orientering och skytte – eller kanske löpskytte – brukar alltid gå att ordna. Och vem vet, det kanske lurar några aspirerande orienteringsskyttar bland kollegorna!

Annars finns det möjlighet att träna tillsammans med klubbar civilt på både väst- och östkusten. Orienteringsskytte.se eller sociala medier är en bra källa för information om träningstillfällen. Inte att förglömma är att SM del två (klassisk och stafett) går av stapeln inom kort i Stockholmsområdet.

Rent militära tävlingar finns som nämnt också kvar under säsongen – FMM och militär landskamp. Hur det går i dessa återstår att se!

Kör hårt, och kom ihåg att när orienteringssäsongen är slut börjar skidorienteringssäsongen (och i år kanske är året du ska pröva skidskytte?).

Personlig blogg

I denna blogg möter du orienteringsskyttar anställda i Försvarsmakten, på träning, tävling och ibland i vardagen. Välkommen att få inblick i en klassiskt militär sport - som idag är en riktig utmaning för alla!

1 kommentar

  • Björn Borg 14 september 2017 21:45

    I Göteborg har vi nu kommit igång med skytteträning med 22.long inför FMM OL-skytte som avgörs i Karlskrona v.743.
    En gång i veckan åker vi några anställda till Örgryte skjutbana och tränar skytte.
    Efter AURORA är det planerat med prova-på punktorientering inne på garnisonsområdet. Enkel snitslad bana med enkla punkter både i banan och utanför banan.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *