Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ett VM i ösregn

Informatör Militära Orienteringsskyttesektionen

VM i orienteringsskytte 2017 är nu till ända. Det var ett antal ganska blöta dagar i Sundsvall som satte ett stort antal deltagare på prov. Nationerna som representerades var Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien och Tjeckien.

Sveriges militära löpare genomförde bra lopp, men tyvärr räckte det inte hela vägen fram till medaljplaceringarna förutom i H21 och H21 stafett där en militär löpare bronsplacerades. Dock placerade sig Sverige bra i flera klasser, bland annat i klassisk distans där det fanns minst en svensk på varje prispall utom i D40, D55 och H70 (i dessa klasser tävlade inga svenskar) och H20 stafett där de tre första placeringarna togs av svenska lag.

För att få tillgång till resultat, se eventor.orientering.se, i tävlingskalendern välj ”visa närtävlingar”. För mer information om tävlingen, se http://www.njurundaok.org/Undersidor/WBOC2017. Nu tränar de militära löparna för landskamp mot Danmark som går av stapeln v744, samt för FMM som genomförs vecka 743.

 

För mer information om orienteringsskytte, se orienteringsskytte.se och om Försvarsmakten, se forsvarsmakten.se.

Personlig blogg

I denna blogg möter du orienteringsskyttar anställda i Försvarsmakten, på träning, tävling och ibland i vardagen. Välkommen att få inblick i en klassiskt militär sport - som idag är en riktig utmaning för alla!

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *