Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

SM-veckan kom och gick

Informatör Militära Orienteringsskyttesektionen

Årets SM-vecka gick av stapeln i Borås och som tidigare meddelat så genomfördes SM i Orienteringsskytte sprint och masstart under helgen 1-2 juli. Självklart fanns det militära orienteringsskyttar på plats, i det här fallet både svenska och danska, men för helgen i sina civila klubbtröjor.

Terrängen bjöd på en riktig utmaning; stenigt, kuperat och löpbar på ett sätt som gjorde att vissa orienterare tyckte att kartan ”gick för fort” samtidigt som andra tyckte att det ”gick för långsamt” på samma karta. Mer än en person planterade sig i vad som visade sig vara djupare sankmark än vad man räknat med. På skjutbanan blåste det hårt i sidled. Utmaningen gjorde dock att alla kämpade till max och med en liten publik som hejade på var stämningen god.

Under masstarten dagen efter hade vinden slagit om och fyra slingor istället för två på orienteringen väntade alla som ville ge sig på utmaningen igen. Vädret var lite svalare, vilket var bra då både straffrundor och orientering var längre än dagen innan. Ännu en dag med bra prestationer från alla deltagande.

Nästa stora tävling är självklart VM i Orienteringsskytte som går av stapeln i Sundsvall. Svenska truppen är nu uttagen och för att läsa mer om denna kan du gå till orienteringsskytte.se

Är du intresserad av att se ett klipp om SM-helgen? https://www.svt.se/sport/sm-veckan/video/videoKlipp-14316524/

 

Vill du veta mer om att arbeta i Försvarsmakten och få chansen att träna och tävla på ditt arbete? Se forsvarsmakten.se

Personlig blogg

I denna blogg möter du orienteringsskyttar anställda i Försvarsmakten, på träning, tävling och ibland i vardagen. Välkommen att få inblick i en klassiskt militär sport - som idag är en riktig utmaning för alla!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *