Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Genomfört och kommande

Informatör Militära Orienteringsskyttesektionen

I överraskande sommarvärme genomfördes under kristihimmelfärdshelgen militär landskamp i Orienteringsskytte, under ledning av Dalregementets IF. 26-27 maj deltog svenska och danska deltagare i sprint, klassisk distans och stafett. Terrängen var krävande, och de som fick kämpa mest under den klassiska distansen var ute i upp mot 4 timmar. Men med envishet och god vilja lyckades Sverige kämpa sig till en vinst! (Resultatet räknas sammanlagt för damer och herrar).

Samtidigt som landskampen pågick också världscup, där militära löpare placerade sig som bäst på åttonde plats på herrsidan och femte plats på damsidan.

Nu blickar vi framåt...

Under vecka 25 kommer det att pågå ett läger för orienteringsskyttar i Halmstad (Lv6), vilket är till för löpare i alla åldrar och på alla nivåer. Efter detta går SM i orienteringsskytte, sprint och masstart, i Borås. Detta sker datumen 1-2 juli i Norrskogen, för mer information, se smveckan.se.

I området kring Stockholm pågår också under året Mälarcupen och även ett antal orienteringsskytteträningar, till exempel springskytte och punktorientering. För mer information om detta se orienteringsskytte.se.

Efter detta är det ett sommaruppehåll för i princip alla idrotter – men i augusti, 17-20 närmare bestämt, går VM av stapeln för Orienteringsskyttet. Vilka militära orienteringsskyttar som kommer att ta plats i det civila landslaget får vi veta efter SM-helgen...

Innan dessa händelser så hinner alla orienterare friska upp sina förmågor under O-ringen som i år går i Arvika, och för alla orienteringsintresserade pågår just nu också Militära VM i Orientering, i år i Finland.

Nya resultat och händelser kommer fortsätta att dokumenteras här och vi ser fram emot resterande orienteringsskytte-år!

 

För mer information om Försvarsmaktens arbete, se forsvarsmakten.se. För mer information om svenskt Orienteringsskytte, se orienteringsskytte.se.

Personlig blogg

I denna blogg möter du orienteringsskyttar anställda i Försvarsmakten, på träning, tävling och ibland i vardagen. Välkommen att få inblick i en klassiskt militär sport - som idag är en riktig utmaning för alla!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *