Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Breddläger i solen

Informatör Militära Orienteringsskyttesektionen

Under veckan har Orienteringsskyttesektionen tillsammans med Orienteringssektionen och FM Elit Christofer Eriksson genomfört breddläger för orienteringsskyttar och orienterare på Väddö. Under lägret hjälpte Häverödals SK till med stöd med bland annat banutsättningar. Under lägret genomfördes en tävling i springskytte, där Försvarsmakten ställde upp med 14 löpare och tog hem segrarna i ”gubbklasserna”. De fick även en chans att ladda upp för helgens tävlingar – de finska militärtävlingarna i orienteringsskytte.

Ledarsamling på skjutbanan.

Liggande skytte. Kikaren är ett bra hjälpmedel för att utan att behöva springa fram och markera kunna kontrollera sina träffar.

Närbilder på liggande skytte.

Vapenkontroller och vapenvård är delar man inte kommer ifrån. En orienteringsskytt måste se till att alla skruvar sitter och alla inställningar är rätt.

Nu hejar vi som inte är plats på de militära orienteringsskyttar som tillsammans med civila har åkt till Finland för att tävla! Rapport från tävlingarna kommer efter helgen, och sedan är det uppladdning inför militär landskamp i Falun som står på schemat.

 

Är du intresserad av orienteringsskytte och vill veta mer? Gå in på orienteringsskytte.se.

Är du intresserad av Försvarsmaktens arbete? Då är det forsvarsmakten.se som gäller.

 

Personlig blogg

I denna blogg möter du orienteringsskyttar anställda i Försvarsmakten, på träning, tävling och ibland i vardagen. Välkommen att få inblick i en klassiskt militär sport - som idag är en riktig utmaning för alla!

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *