Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Tid att återhämta

Magnus Lindstedt

Vi jobbar mycket men oftast inte dygnet runt. Besättningen på Johan de Witt försöker ständigt hitta på nya aktiviteter för att hålla alla på gott humör. Under vår tid på fartyget har allt från bingo och lotterier till solnedgångsdrinkar (alkohoholfria givetvis) och filmkvällar arrangerats.

Med hjälp av ett gigantiskt skynke och ett helikopterdäck kunde den nederländska besättningen tillverka en fin utomhusbiograf. Foto: Mattias Nurmela/Försvarsmakten

Med hjälp av ett gigantiskt skynke och ett helikopterdäck kunde den nederländska besättningen tillverka en fin utomhusbiograf.
Foto: Mattias Nurmela/Försvarsmakten

Ett exempel på en sådan filmkväll är utomhusbion på helikopterdäck. Besättningen stod för film och tilltugg och det enda som svenskarna behövde ta med sig var något att sitta på. De som var tidiga kunde lägga sig raklånga i en solstol på bästa plats. Lite längre ned i fartyget i den gemensamma mässen visades film med svensk prägel.

Den gemensamma mässen var välbesökt - dock mest av svenskar. Foto: Mattias Nurmela/Försvarsmakten

Den gemensamma mässen var välbesökt – dock mest av svenskar.
Foto: Mattias Nurmela/Försvarsmakten

För många svenskar är de många alstren av Killinggänget viktiga milstolpar i svensk humor och viktiga för svensk populärkultur. Vi kan väl säga att vi svenskar tyckte att vår film var roligare än vad nederländarna tyckte.

Personlig blogg

Bloggen Operation Atalanta skrivs av det svenska insatsförbandet ME 04.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *