Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Debut för slagverk i blåsarkvintetten

mmk

Erik Strandberg spelar bastrumma.
FOTO: KATJA WISÉN

Blåsarkvintetten ur Marinens Musikkår underhåller på vänföreningens årsmöte. På tisdag blir det premiär för slagverk i ensemblen .

 

—Det känns kul, säger Erik Strandberg. Han trampar ihärdigt på bastrumman samtidigt som han spelar på sin fagott. Det för tankarna till en enmansorkester. Det krävs en oerhörd koordination för att klara av det.

När Erik Strandberg spelar både fagott och bastrumma samtidigt påminner det om en enmansorkester.               FOTO: PETER MEIJER

På tisdag ska Elin Fleischer spela chimes mitt i stycket Viva La Vida, dock inte samtidigt som hon spelar klarinett. FOTO: KATJA WISÉN

—Det skulle vara fantastiskt om vi kunde få ett stycke skrivet just för blåskvintetten, säger Elin Fleischer, soloklarinettist i Marinens Musikkår.

Det är verkligen inte lätt att koordinera mun, händer, fötter och blåsteknik och tajming med övriga musiker på en och samma gång. Tror ni Erik kommer att klara det? Kom på årsmötet och se efter!

Av Katja Wisén

FAKTA

En blåsarkvintett består alltid av dessa fem instrument:

träblåsinstrumenten tvärflöjt, oboe, klarinett och fagott

samt brassinstrumentet valthorn.

Vänföreningens årsmöte är i Sparresalen, Karlskrona på tisdagkväll kl.18.00, 21 mars 2017

Personlig blogg

Två musiker berättar om livet i musikkåren och jobbet som musiker i Försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *