Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Namnet på Försvarsmaktens nya intranät fastställt

miljo

Försvarsmakten har bestämt att det nya intranätet (fd. Emil) ska heta Emilia. Kanske har FM också drabbats av Ranelid- yran (mello i lördags) ”Kvinnan är det första könet”! 😉

Personlig blogg

Värt att försvara, värt att bevara! En blogg om miljöfrågor av Högkvarterets miljöavdelning, som jobbar med strategiska miljöfrågor.

4 kommentarer

 • Kristina 25 februari 2012 12:29

  Jag fattar inte att ni orkar bry er om vad det nya intranätet ska heta. Jag kan förstå om man velat komma ifrån de negativa känslor som Emil väcker hos många. Sedan om det är ett manligt eller kvinnligt namn - eller påhittade löjliga namn i versaler som PRIO spelar, enligt min mening, mindre roll.

  Det viktiga är väl att det blir mer användbart än dagens Emil? Att det finns en sökfunktion värt namnet, att det går att samarbeta och kommunicera över organisationsgränser och utan hänsyn till hierarkin.

  SharePoint ger möjligheter till det - sedan blir det nog upp till oss att engagera oss.

  Jag tror det kan bli bra - jag är försiktigt förväntansfull än så länge.

 • miljo 22 februari 2012 16:24

  Du kan ju alltid skriva ett schlagerbidrag, stort lycka till! =)

 • Oskar 22 februari 2012 16:10

  Ännu ett steg i rätt riktning mot det jämställda försvaret!
  Vi får inte glömma att byta ut orden Oscar i signaleringsalfabetet till Olivia och kanske Mike till Mama eftersom att vi har Papa.
  Vart vänder jag mig om jag också vill börja dra en månadslön för att komma på såna här idéer?

 • Johannes 22 februari 2012 12:27

  Haha! Ranelideffekten?

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *