På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

”Projekt ”patrull” har inletts”

kristinaswaan

Hej! Nu är vi på GMU 152 tillbaka på AMF1 igen efter en välbehövd påskledighet 🙂 Det kändes väldigt ovant att komma hem igen de första dagarna och framför allt ensamt att inte ha 28 andra omkring sig dygnets alla timmar. Samtidigt som jag längtade tillbaka hade jag lite ångest dagen innan jag skulle tillbaka till Berga, men det släppte i samma sekund som jag mötte alla mina härliga vänner sittandes i fönstret och njuta av morgonsolen!!

Omklädda för fys, Foto: Sofia Wranding

Omklädda för fys, Foto: Sofia Wranding

Närkamp är roligt och jobbigt, Foto: Sofia Wranding

Närkamp är roligt och jobbigt, Foto: Sofia Wranding

Utbildning i så kallade vassa vapen: Foto Sofia Wranding

Utbildning i så kallade vassa vapen: Foto Sofia Wranding

 

 

 

 

 

 

 

Vi satte igång direkt genom att i kuperad terräng öva vad som ska förberedas innan strid, så som t ex vapenkontroll, maskering, TTT (töm task och tarm). Vi övade även eldställning, vilket innebär att du tar skydd och intar en säker position. Så efter timmar i skogen var det välbehövt med en ordentlig skoputs, vilket man kan säga är den ända lugna stunden här, riktig militär- terapi! Vi har även haft vår andra närkamps- lektion, då vi övade att försvara oss med vapen. Vi började lektionen med att göra kullerbyttor, vilket aldrig har varit min specialitet. När befälet säger att vi ska göra bakåt så inser jag direkt att det här bokstavligen kommer gå åt skogen, och rätt hade jag, jag ramlade givetvis på nacken och har nu hur ont som helst. Så efter det har jag bestämt mig för att det inte under några omständigheter blir fler bakåt-kullerbyttor för en osmidig person som mig... I slutet av lektionen fick vi praktisera de olika momenten vi lärt oss under lektionen på dockor. Alla tog det på fullt allvar. Det var mycket skrik och seriositet i övningen och var och varannan har nu efter fått diverse blåmärken och småsår. Den här veckan har vi påbörjat nästa projekt som är ”patrull”.

Det ska packas mycket inför Väddö, Foto: Sofia Wranding

Det ska packas mycket inför Väddö, Foto: Sofia Wranding

Övningar i skogsmiljö, Foto:Sofia Wranding

Övningar i skogsmiljö, Foto:Sofia Wranding

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag åker vi till Väddö, för en fält- vecka då vi ska lära oss allt möjligt, så som att bo i tält, klara oss i skogen, framrycka i terräng mm. I förberedande syfte för vad som komma skall har vi haft en genomgång i ”vassa vapen”, där vi lärt oss att hantera såg, kniv och yxa. Det ska bli väldigt spännande och roligt, och tror att allt kommer börja kännas mer och mer på riktigt. Igår kväll packade vi allt vi kommer behöva inför kommande vecka, det blev en väldans massa utrustning som ska med och komma till användning. Jag hoppas på att min nacke kommer bli bättre, är övertygad om att det kommer bli en lärorik vecka. Jag återkommer självklart med en utförlig uppdatering hur allt gått när vi är tillbaka igen!

/ rekryt Wranding, Amf 1

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *