Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Fallskärmsträning på Berga.

kristinaswaan

 

Landning flaggaLandning vimpelTake offParflygning med rökUthoppDeltagare och pilot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I början på oktober övade Svenska fallskärmsförbundet (SFF) på Berga. SFF har i uppdrag från Försvarsmakten att kunna genomföra uppvisningar med fallskärm efter beställning från Försvarsmakten. Bland annat deltog SFF i PRIDE-festivalen och under Almedalsveckan på Gotland med en uppvisning i uniform.

Övningen på Berga var tvådelad. Det ena var att pröva en ny helikoptertyp att göra uppvisningshopp ifrån under 2014 och det andra var att öva inför eventuella kommande uppvisningar på regementens dagar eller liknande inom Försvarsmakten. Under träningen på Berga hoppades det med flaggor, vimplar och rök. Deltagarna är alla medlemmar i SFF uppvisningsgrupp, vissa av dem är även anställda av Försvarsmakten.

Genomförande gick enligt plan och SFF vill tacka Amfibieregementet för deras snabba samarbetsvilja och väl bemötande. Främst vill SFF tacka major Lars Sandelin, löjtnant Peter Fransson.

Fredrik Wesslén

Foto: Mikael Söderberg / Forever Cristalized AB

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *