Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Skyddstjänst och Snickers

magnusjirlind

Ja, förra veckan var fullspäckad när de personerna som ska testa oss, MOST, embarkerat ombord på HMS Koster i La Spezia.

Det har varit allt ifrån rökdykning på det italienska minröjningsfartyget Vieste till stående lunch ombord på HMS Koster, bestående av Snickers, på grund av att fartyget var i ”klart skepp”.

Men det är inte bara godsaker som Snickers som det bjuds på. Det finns även gott om olika moment som MOST genomför med oss. Vissa övningar är nya upplevelser och lärdomar medan andra är moment vi gjort tidigare men nu får möjlighet att bli ännu bättre på.

Som svensk måste man självklart nämna vädret och som många säker tror så lyser alltid den gassande stjärnan i himlen över Italien men så har inte fallet varit den senaste veckan. Vind och vågor har varit emot oss och om man tror att de räcker med vatten 360 grader runt fartyget så har även vattnet rasat ner från skyarna. Detta hindrar självklart inte oss utan vi plöjer på genom övningarna med ett öppet sinne och ett leende på läpparna. Stämningen ombord är på topp och jag tror att om man slår upp ”happy ship” i Nationalencyklopedi så ser man en bild på HMS Koster med besättning.

Planen för besättningen när vi kommer hem är att starta en teaterskola på 4.sjöstridsflottiljen. Detta eftersom vi under övningar med brutna ben och skottskadade systemtekniker visat att vi har det som krävs, i alla fall när det kommer till att spela skadad på ett trovärdigt sätt.

Nu vankas nya utmaningar med övningar i att skydda fartyget i hamn mot alltifrån båtar och flyg till bombhot och oninbjudna gäster.

1:e Sergeant Richard Lorentzon

2 Maskinist, HMS Koster

Vice Korpral Axel Hallin

1 Artillerimatros, HMS Koster

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

1 kommentar

  • Axel 27 november 2012 19:38

    Nice!!!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *