Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Marinens musikkår spred glödande tongångar

Jan Thörnqvist

Igår kväll, tisdagen den 13 mars, hade jag det årliga nöjet att hälsa såväl Marinens musikkår som en mycket förväntansfull publik välkommen till Berwaldhallen i Stockholm och Marininspektörens konsert. Med ett glödande temperament, dansanta rytmer och spännande tongångar framförde Marinens Musikkår, under ledning av dirigent Petter Sundkvist, ett mycket uppskattat konsertprogram med temat ”Eldiga danser”. Musikkårens slagverkare Joakim Berg gjorde som kvällens solist bland annat ett enastående och bejublat framträdande på marimba.

Konserten avslutades med ett par önskade extranummer Carolus Rex och Reginamarschen (Kungl. Flottans defileringsmarsch). Vid detta lag märktes tydligt en ”glödande” entusiasm i publiken, som ett resultat av drygt två timmars fängslande tongångar – En riktig höjdare! 

Marinens musikkår har årligen framfört en konsert i Berwaldhallen, vilket kommit att bli en tradition och något trevligt att se fram emot i vår vardag och efter allt vintermörker. Nu ser vi emellertid fram emot lite ljusare tider och att under året möta Marinens musikkår som en uppskattad del i vår verksamhet runt om i Försvarsmakten. Vill du veta mer om Marinens musikkår, som historik, framträdanden under året etc. kan du finna det HÄR.

Tack så mycket för en fantastiskt bra och uppskattad konsert och jag hoppas kunna hälsa er alla välkomna till Berwaldhallen nästa år igen!

Jan Thörnqvist
Marininspektör

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

1 kommentar

  • Björn Lindkvist 18 mars 2016 18:19

    Letade på Spotify efter marschmusik med marinens musikkår och lyckades inte hitta något alls. Varför, det finns gott om tyska marscher mm.
    Björn Lindkvist fd Major i Kustartelleriet!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *