På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Idag är det fredag

Malistyrkan

Hemma i Sverige är denna dag startskottet på helgen, men i insatsområdet är fredagar som vilken dag som helst.

Logistiksektionen, S4, vill ändå leverera helgkänsla till förbandet som tack för ett bra arbete och har därför infört ”fredagsölen”. Varje fredag lastas en golfbil med blandad dryck till de hårt arbetande plutonerna ute i värmen. Drycken är självklart alkoholfri i syfte att kunna bibehålla en städad arbetsinsats.

Detta glädjefyllda uppdrag delas av sektionens olika befattningar. Rutinen kan se olika ut, men oftast inhandlas drycken av campkommendanten och logistikassistenterna. Sedan lastar miljö- och hälsoofficeren flaket tillsammans med chefen. Vissa fredagar levereras drycken av sjuksköterskan och den tekniska chefen, medan andra fredagar levereras drycken av logistikofficerarna och någon från MOVCON-funktionen. En mycket uppskattad rutin från båda sidor!

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *