På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Lagtävlingar – En del av Camplivet

Malistyrkan

På Camp Castor bor FN-soldater från flera Europeiska nationer. De flesta kommer  från Tyskland,  Storbritannien, Sverige och Litauen. För att öka gemenskapen mellan nationerna anordnas aktiviteter där alla på campen blir inbjudna att delta.

Nyligen genomfördes Highland Games hos den brittiska kontingenten.  Det brittiska förbandet i Mali består till stor del av skottar och tävlingen var ett sätt att göra något traditionellt och vänskapligt med de övriga nationerna på Camp Castor.

Ett tiotal lag från de olika nationerna deltog. Sverige ställde upp med två lag om åtta soldater och officerare i vardera. Tävlingsgrenarna utgjordes av sprint, stafett, kulstötning, stockkastning, stövelkast och avslutningsvis dragkamp. Efter ett par timmar i stekande sol stod ett brittiskt lag som segrare och ett svenskt lag på andra plats. Därefter bjöds alla tävlingsdeltagande på hamburgare och Pizza i den brittiska matsalen.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *