På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Fältartisterna i Mali igen!

Malistyrkan

För första gången på nästan tre år har Försvarets Fältartister äntligen kommit tillbaka ner till Mali och berikat Malistyrkan med tre dagars fantastiska musikupplevelser.

Fältartisterna består av professionella musiker med uppgift att stödja Försvarsmakten med personalvård i form av musik och artisteri. De spelar för svenska soldater och sjömän både hemma i Sverige och på insatser men på grund av pandemin har utlandsspelningar varit svåra att till de senaste åren. Vi i Mali16 är extra glada att Fältartisterna kunde komma och besöka oss de här dagarna, något som varit lika uppskattat för artisterna själva.

– Det har varit så fantastiskt roligt och ärofyllt att få spela för soldater på en insats igen, säger Maria Almlöv som är fältregissör och ordförande i Försvarets Fältartister.

Under den sista kvällens konsert var hela Camp Castor inbjudna och med sång och musik stärktes banden till våra internationella partners ytterligare. Efter en smula övertalning kom också kontingentschefen och stabschefen slut upp på scenen och sjöng med i lite klassisk AC/DC till rungande hejarop från publiken.

– Musiken skapar en fantastisk gemenskap, det har den alltid gjort och kommer alltid att göra, Maria Almlöv.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *