På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Glöm inte anhörigstödet

Malistyrkan

En anhörig till en anställd i internationell tjänst kan i princip vara vem som helst. Det är en person som har en relation, genom släkt och/eller vänskap, med någon som ingår i Försvarsmaktens internationella insatsförband. Försvarsmakten anordnar fysiska informationsträffar för anhöriga före och under insatsen och än så länge har vi har haft en träff i Karlskrona och en i Stockholm. Ett bra tillfälle för anhöriga att träffas och prata, kanske ge varandra tips och råd eller bara ventilera känslor och oro.

Under informationsträffarna finns oftast de ideella samarbetsorganisationerna (Invidzonen, Sveriges veteranförbund, Svenska soldathemsförbundet och Idrottsveteranerna) representerade och berättar om sin verksamhet för anhöriga. Via dem finns ett brett kontaktnät av anhöriga och veteraner. Organisationerna erbjuder aktiviteter, stödfunktioner och forum för utbyte av erfarenheter.

Läs mer om samarbetsorganisationerna här

Invidzonen har digitala mötesplatser för anhöriga

Från Invidzonen:

”För dig före, under och efter insats, oavsett om du har barn eller inte, är partner, syskon, förälder.

På vår DIGITALA MÖTESPLATS träffar du andra anhöriga som är eller har varit i liknande situation som du är i. Här finns möjlighet att kunna prata om allt mellan himmel och jord. Våra mötesplatser är i förtroende och samtal ska stanna i gruppen. Här ses vi på lika villkor. Du är inte ensam.

Kanske blir det en början till nya kontakter? 

Efter träffen har du möjlighet att chatta enskilt med Invidzonens mentorer i vår torsdags chatt. Du är varmt välkommen till både träffen och chatten. 

Träffen varje torsdag kl.20 – 21 och är kostnadsfri. Anmäl dig till kontakt@invidzonen.se

Anmälan är öppen hela veckan fram till klockan 19.00 på mötesdagen.

Du behöver anmäla dig varje gång du vill delta. Vi ses digitalt.

Glöm inte ange din mejladress så att vi kan skicka inbjudan med länken till mötet. Håll sen koll i din skräppost ifall du saknar vårt meddelande.”

Foto: Invidzonen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *