På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Förtidsröstning från en insats

Malistyrkan

Även om det är ett tag kvar till de allmänna valen hemma i Sverige så har vi i Malistyrkan passat på att brevrösta redan nu.

Många ser det som sin skyldighet och plikt att rösta medan andra ser det som en rättighet. Oavsett vilken inställning man har så är det lätt att konstatera en sak; det finns många länder i världen vars regimer inte tillåter demokratiska val eller manipulerar valresultat till sin fördel. Det tillsammans med vetskapen att alla röster räknas i Sverige borde vara tillräckligt för att rösta.

Några av oss kommer kunna rösta hemma på ledighet i Sverige. Men de allra flesta kommer vara på plats i Mali och löser uppgift den andra söndagen i september. Röstningen anordnades av vår juridiska rådgivare Louise som tillsammans med en liten planeringsgrupp gjort det möjligt för oss att rösta.

För att brevrösta behövs särskilt underlag som beställs innan och två vittnen, sen får brevrösten inte postas från Sverige.

–  Jag blev förvånad hur smidigt det gick att rösta från insatsen, säger officeren Johan.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *