På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Befordran under insats

Malistyrkan

Under gårdagen hade vi vår första stora kontingensuppställning här i Mali. Senaste gången hela styrkan var samlad och stod uppställda på liknande sätt var på Livgardet för vad som känns som oändligheter sedan.

I samband med uppställning befordrade chefen för Mali 16, överstelöjtnant Lennings, ett antal av förbandets soldater och officerare till nya grader. Vi har nu två nya korpraler, tjugoen nya furirer, en ny löjtnant och två nya kaptener. Kontingentsförvaltaren Andreas hade också det stora nöjet att få utnämna en ny fanjunkare som med sin erfarenhet och djupa kunskap har stärkt och kommer fortsätta stärka Amfibiekåren under en lång tid.

– Det är speciellt att befordras under en insats. Särskilt nu, under Sveriges sista operativa insats i Mali, och sannolikt den sista stora förbandsinsatsen på ett tag. Var stolta och minns den här dagen, sa överstelöjtnant Lennings i sitt avslutande tal till styrkan.

Malibloggen vill också passa på att tipsa om vår Instagram-sida där det läggs ut små uppdateringar och framförallt mycket bilder från insatsen. Där heter vi Malistyrkan, kolla in den!

www.instagram.com/malistyrkan

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *