På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Welfare i öknen

Malistyrkan

Quizkvällar, filmvisning, rugbyturnering, sola, träna, melodifestivalen, spelkvällar, ja det finns mycket man kan fylla den lediga tiden med.

Fotboll spelas på fordonsuppställningsplanen på camp Estelle

Vi alla har olika behov och intressen att spendera fritiden med. Vissa vill alltid gärna umgås och ställer upp på tävlingar och aktiviteter, medans andra läser en bok på rummet eller ringer hem till nära och kära och föredrar att vara ensamma.

Vi alla är från olika platser i Sverige, vissa från andra förband än P 7 men här nere tillhör vi en och samma familj och kontingent, och det ska speglas i de aktiviteter vi gör. Möjligheten att hitta på något mellan operationer ska alltid finnas för soldater och officerare. Det är en stor del av den återhämtning som behövs, men även viktigt att ha gemensamma aktiviteter som kan bidra till en familjär stämning på förbandet.

 

Kontingentens welfaregrupp  är en samling av frivilliga representanter från samtliga plutoner och stab. De gör allt som går för att förbättra och förverkliga önskemål från kontingenten. Det kan vara allt från att köpa in ny utrustning till gymmet för att bibehålla den fysiska förmågan, till quizkvällar, större utrymme för tv-spel, turneringar med andra nationer av olika sporter eller bara flera fasta telefoner att kunna ringa hem med.

Warrior way – fysisk utmaning som flera länder på campen deltog i. Foto: Jesper Moldvik/Försvarsmakten

Det finns mycket att hitta på här nere och det är näst intill fantasin som sätter gränser (och leveranstider av gods). Med det sagt är det nu dags att återgå till det vardagliga arbetet och klura på nästa turnering.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *