På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nytt befäl besökte GAO

Malistyrkan

Det svenska bidraget i Mali tillhör FNs mobile Task Force (MTF) som är en snabbinsatsstyrka placerad i GAO i syfte att med kort tid kunna bedriva operationer mer mobilt och flexibelt, långt bort från sin egen bas. 

Foto: Jesper Moldvik/Försvarsmakten

Med solen i ryggen, fanvakt och hela förbandet uppställt så hälsades den nya chefen för MTF välkommen. Han delgav sin uppskattning för förbandet med dess professionalism och tackade för det väl utförda arbetet som kontingenten gjort. Under besöket fick Överste Reza träffa soldater och testa utrustning i syfte att få en bättre förståelse för malistyrkans förmåga.

Sedan rotation har Mali 15 genomfört flertalet operationer i området. På tidigare kända platser men även områden som inte är vana med besök av FN-soldater. I dessa områden har mali 15 som förband unika möjligheter att skapa sig en lägesuppfattning och kunna rapportera omständigheterna till FN. Det ger oss också möjlighet att sprida information till övriga förband i MTF som kan avlösa oss i operationsområdet och därigenom skapa säkerhet under en längre tid. Framför allt skapar det möjlighet för de civila delarna av FN att ta sig till området.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *