På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Försvarsministern besökte Malistyrkan

Malistyrkan

I veckan besökte Sveriges Försvarsminister Peter Hultqvist GAO. Besöket bestod av flera delar där huvuddelen ägnades åt specialförbanden och Malistyrkan.

Med ett uppställt förband, fanvakt och solen i ryggen så välkomnades Försvarsministern till Camp Estelle och Malistyrkan. Besöket inleddes med att träffa den svenska chefen för Mobile Task Force (MTF), Överste Höök. För att därefter även tala med chefen för sektor öst, General Andersson. Mobile Task Force är ett multinationellt koncept som Malistyrkan är del av. Grunden är en styrka som ska kunna vara mobil och flexibel, därigenom snabbt kunna agera i närområdet men även på platser långt bort från campen.

Under besöket fick försvarsministern bland annat möjlighet att samtala med soldater och civilanställda på förbandet. Under samtalen ställdes frågor om upplevelsen att vara på insats och soldaterna fick berätta om möjligheter men även utmaningarna som det innebär att vara FN-soldat.

 

Till avsked hade hela förbandet ställt upp inne på camp Estelle. Under högtidliga former så tackade Försvarsministern malistyrkan för deras insats och dess betydelse för regionen som vi verkar i. Självklart så återgäldades detta med att kontingentschefen tilldelade Försvarsministern kontingentens märke.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *