Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

”May all detonations be expected”

Malistyrkan

Specialister inom olika fackområden är ett måste för att möta olika typer av händelser. En av dessa kompetenser är EOD (Explosive Ordnance Disposal), kunskapen och förmågan att röja bomber, minor och ammunition.

EOD-grupperna som tillhör SWEDEC genomför regelbundet insatser i tillfälligt sammansatta enheter och ofta i samverkan med andra förband. Internationella insatser och utbildningar är en del av vår normala verksamhet. Alla som ingår i EOD-grupperna har en gedigen utbildning och utrustning för att lösa komplexa uppgifter under alla typer av förhållanden.

Vi har under vår tid vid Mali14 understött Skvadronen med vår specialkompetens, ammunitionsröjning. Det har inneburit allt från att stödja högre chef vid planering av uppgifter till att oskadliggöra explosiva föremål som hindrat Skvadronen från att lösa uppgift.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *