På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nya ansikten vid NSE i Bamako

Malistyrkan

Under lördagen genomfördes en ceremoni vid Camp Midgård för att formellt lämna över ansvaret från NSE Mali 14 till NSE Mali 15. 

Förbanden ställde upp på flaggplanen och genomförde ceremoni under övervakning av den svenska ambassadören Kristina Kühnel och utländska gäster från Norge, Belgien och Portugal. Under ceremonin höll avgående och pågående chef för NSE samt CO tal till både Mali 14 och Mali15:s personal. Kontingentschefen, Övlt Dennis Löfvenborg uttryckte sitt tack till Mali 14: 

”När jag står här idag känner jag stolthet för det arbete ni har gjort, hur ni har utvecklat NSE:t men framförallt hur ni utvecklat samarbetet med andra nationer och enheter här. Jag har under er tid här enbart erhållit positiv feedback om ert arbete och bemötande, det har aldrig varit några ledsamheter att hjälpa andra och göra det där lilla extra. Men det jag främst tar med mig härifrån är er, kamratskapet, förbandsanda, framåtandan och professionalismen! Jag är oerhört stolt över att få representera förbandet och er. Ni har gjort ett mycket bra jobb, Ni har gjort skillnad, var stolta över er insats!”

Till Mali15 skickade han med följande budskap:

”Ni har en mycket spännande resa framför er, ni är väl förberedda och kommer att lösa era uppgifter på ett bra sätt! Det lilla jag har sett av ert förband visar på en hög professionalism, ödmjukhet och vilja att lösa uppgiften. Fortsätt så! 

Men var ödmjuka inför uppgiften, var ödmjuka inför FN och vårda era samarbetspartners, det kommer främja er i slutändan.  Lycka till!”

C NSE MALI15, Major Rickard Almroth, berörde både Mali14 och Mali15 i sitt tal:

”Det är med stor respekt och ödmjukhet som jag och alla mina medarbetare, som står här vid min sida, nu övertar uppgiften att stödja alla svenska enheter som är i Mali från ett så rutinerat team som NSE tillhörande Mali 14.

Vår utmaning blir nu att fortsätta att driva arbetet framåt. Dels genom att fortsätta utvecklingen av camp Midgård, dels genom att utveckla vårt sätt att arbeta i den organisation som vi blivit tilldelade. Vi ska även bibehålla den excellenta servicenivån och där det är möjligt lyfta servicenivån ytterligare.

Det är många logistikuppgifter som ska lösas, en del av dem samtidigt med lite personal, det gäller att arbeta strukturerat och metodiskt, fundera över uppgiftens innebörd och hitta pragmatiska lösningar. När det blir mycket jobb så tänk ”kaffe först” och lösningen sen.

Avslutningsvis så vill jag önska en säker och behaglig hemresa, God Jul, ett gott nytt år och ett stort lycka till i era fortsatta värv.”

Det delades även ut sköldar för bra samarbete till våra utländska gäster samt att delar av Mali 14 medaljerades för sina insatser i MINUSMA. Efter ceremonin genomfördes fika med gäster och mellan de två förbanden. 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *