På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Force commanders hejdå

Malistyrkan

Efter tre år som Force Commander, högste militära chef vid FN´s insats i Mali (MINUSMA), lämnar nu Generallöjtnant Dennis Gyllensporre posten. Inför sitt avslut på sin långa insats genomförde han en rundresa till förbanden i MINUSMA och då även det svenska bidraget.
Generalen framförde stort ett tack till den svenska kontingenten och överlämnade sitt coin till den svenska kontingentschefen Övlt Dennis Löfvenborg och uttryckte: ”Tack för ett bra mindset. Begränsningarna till trots visar det svenska förbandet en vilja att lösa uppgifter och att fortsätta utveckla förbandet. Sveriges anseende vilar på förbandet och dess genomförande av operationer. SWE MIC-R är ett förbandsbidrag i en tuff miljö som skapar trovärdighet samt bidrar till att genomföra svensk utrikes- och säkerhetspolitik.”
Med sig vid besöket hos det svenska förbandet fanns även chefen för MINUSMAS mobila styrka (MTF) Överste Markus Höök. Generalen uppmärksammade slutligen att det för ovanlighetens skull var svenska chefer i en obruten lina på alla nivåer från enskild soldat till högsta ledning vilket förevigades på bild.
Den svenska kontingenten tackar Gen Dennis Gyllensporre för ett bra arbete under lång tid, ett gott samarbete och ett stort lycka till i framtiden.
#mali14 #minusma #svfm
Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *