Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

NSE medaljerades för sin FN-insats — första medaljeringen för Mali14

Malistyrkan


Den 26 juli medaljerades NSE. De mottog FN-medaljen för 90 dagar i FN-tjänst. Överstelöjtnant Dennis Löfvenborg, kontingentschef för Mali14 delade ut medaljen.
 

— Bär medaljen med stolthet för att visa andra och er själva vilken uppoffring och prestation ni gjort i syfte att hjälpa andra. Utan er och era kamraters osjälviska uppoffringar hade FN inte kunna sätta upp MINUSMA och hjälpa den maliska befolkningen, sa Dennis Löfvenborg i sitt tal till NSE.

 

 

 

 

Det stöd som NSE utgör är en förutsättning för att Mali14 i Gao ska kunna lösa sina uppgifter, men det är också en funktion som stöttar svenskar tillhörande Takuba, vid den svenska ambassaden, vid MINUSMA:s högkvarter, EUTM (European Union Training Mission in Mali) och UNPOL (United Nations Police).

 

—Alla de svenskar ni stödjer med ert arbete vittnar om ett stort stöd och en lösningsorienterad kultur. Hela vägen ner till det personliga planet återfinns en hög grad av ansvarsglädje och en flexibilitet för att lösa ställda uppgifter på ett föredömligt sätt, sa Dennis Löfvenborg.

 

 

Halva missionen är nu avklarad för NSE Mali14 i Bamako och arbetet fortsätter med samma goda vilja att lösa uppgiften.

 

 

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *