På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Försvarsmakten satsar på ökad kunskap om Mali

Malistyrkan

 

Ett krig som pågått i tio år. Två miljoner människor på flykt. Storskalig smuggling av vapen och människor. Terroristgrupper som kämpar om makten.

Vad gör egentligen svenska trupper i Mali?  Nu lanserar Försvarsmakten en temasida ”Inblick Mali” som syftar till att ge fördjupad kunskap om Mali och vad de utländska militära styrkorna, ledda av FN och EU, har för uppdrag i landet. Temasidan är främst till för en intresserad allmänhet och journalister som vill veta mer om vad Sverige gör i insatsen i Mali.

Försvarsmaktens kommunikatörsdirektör Mats Ström tycker att den nya satsningen är viktig och att den tillför en bra inblick i vad de internationella insatserna, där svenska trupper ingår, faktiskt gör på plats.

– Tanken med den här temasidan är att skapa en större förståelse för och mer bakgrundskunskap om Sveriges bidrag till den internationella militära verksamhet som pågår i Mali. Det är också viktigt att vi skapar öppenhet och insyn om de uppgifter som vi löser på uppdrag av riksdag och regering, säger kommunikationsdirektör Mats Ström.

EU, FN och Frankrike har pågående insatser i Mali för att hjälpa till att stabilisera situationen, stärka den bräckliga staten och bekämpa de olika terroristgrupperna.

 

Mali – en våldsam konflikt – Försvarsmakten 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *