På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Vaccinationen klar för Mali14 i Gao

Malistyrkan

Under de två gångna veckorna har Mali14 i Gao vaccinerats med den andra dosen mot COVID-19. Kontingenten kommer nu kunna arbeta säkrare i den redan farliga miljön i Mali.

 

Efter vaccinationen har svenska soldater och officerare fått ett stärkt skydd mot covid-19 och minskar spridningen av COVID-19. En lättnad för många men också ett sätt att underlätta arbetet för freden.

 

Egna resurser på plats

Med hjälp av kontingentens egna sjuksköterskor gick vaccineringen snabbt, smidigt och smärtfritt. En uppstyrd process för att så enkelt som möjligt få samtliga vaccinerade.

– Det känns bra att vi kunnat vaccinera vår personal här på plats, det är en trygghet att de blivit fullvaccinerade. Vilket också ger en minskad spridning av COVID-19 säger Pia, sjuksköterska vid Mali14.

Kontingenten har även hjälpt till att vaccinera andra svenskar som arbetar i Mali, något som är självklart för Mali14 att ställa upp med och uppskattat av mottagarna.

 

Förhoppning om lättnader

Nu är samtliga vaccinerade på Camp Castor, det vill säga britter, tyskar och svenskar. Det som planeras nu är gemensamma operationer i MTF-konceptet, där länderna kommer arbeta nära varandra. Något som nu är möjlig tack vare vaccineringen. Att gemensamt kunna träffas och koordinera verksamheten gör det möjligt att klara mer tillsammans.

NSE, som befinner sig i Bamako, fick sin första dos för ett par veckor sedan. De är planerade att få sin andra dos vecka 27. Något alla ur Mali14 ser fram emot.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *