På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Sommarhälsning från Mali14

Malistyrkan

 

Vi på Mali14 vill önska er där hemma en fantastisk sommar, med värmande sol, bad och tid att andas ut! Vi hoppas ju kanske inte på riktigt lika varmt som vi har det här, men lagom varmt. En viss saknad har infunnit sig för de flesta, ingen kan väl motstå tanken på en svensk sommar.

Ett dopp i det svalkande havet, det är något vissa av oss drömmer lite extra om. Att få skölja av sig sanden, sparka av sig sina skor och gå runt i gräset. Men den som spar den har och vi spar det till våra ”leave:ar”. Nu har vi kängor, svettiga tröjor och begynnande bondbrännor, vilket gör att vi nog kommer uppskatta det där doppet lite mer.

 

”Finns det svenskt kaffe på hotellet?”

Nu planeras det för fullt, tränas, dricks kopiösa mängder med vatten och därefter dricks det lite till. Men vi glömmer aldrig att dricka svenskt kaffe, för det finns, i mängder. Skvadronen, staben och NSE kommer att fira midsommar, ett litet sätt att ta med sig en av de bästa bitarna från Sverige, hela vägen till Mali. Förhoppningarna om ett strålande väder är desamma här som hemma, helst inget regn!

 

Kontingentenschefen Dennis Löfvenborg hälsar

– Vi har det bra här nere men saknaden ­efter er anhöriga gör sig särskild påmind i dessa sommarlovstider. Snart nalkas det midsommar och vi ser ut att få lite midsommarmat vilket kompletteras med lekar och tävlingar. Allt för att få lite midsommarkänsla. Vi vill passa på att önska alla våra nära och kära en glad sommar, ta hand om varandra där hemma, vi tar hand om varandra här!

 

Till er där hemma hoppas vi att ni passar på att njuta ordentligt av den svenska sommaren!

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

1 kommentar

  • Johan 25 juni 2021 11:49

    Ta hand om er, vi på hemma fronten är stolta o vet att ni får jobbet gjort!
    Stay frosty o god jakt!
    RLtW

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *