Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Utmana dig själv tillsammans med oss

Malistyrkan

Just nu sitter ett stort gäng av oss återigen i karantän för att få åka ner till insatsområdet. Det görs inför varje resa ner och är en del av den Corona-anpassning som insatsförbanden gör under rådande läge. Det kan vara, som för många av er hemmavid, långtråkigt, frustrerande och understimulerande men vi försöker att göra det bästa av situationen.

Hur fördrivs då tiden? Vi, i karantän, stöttar gänget på plats i Mali så mycket det går från distans och övrig tid får man vara lite påhittig. Till exempel så har ett gäng packat med sig sina egna datorer för att koppla upp sig och spela spel tillsammans, andra sträcktittar på filmer och serier som man kanske har missat under tidigare del av insatsen och några studerar eller läser böcker. Gemensamt för samtliga är träning. Den genomförs på olika sätt och med olika intensitet. Några räknar steg och utmanar varandra i mängden steg per dag och andra nyttjar de fina löpspåren som finns runt knuten på karantänsboendet. Vissa tränar styrka med de vikter vi har tillgång till och som vi kan använda utomhus och vid bra väder går det även att nyttja tennisbanan.

Det hittas på en del utmaningar och vi vill gärna bjuda in er att delta i helgens utmaning:

Utmana dig själv tillsammans med oss!

Målet är att springa så många kilometer som möjligt på 48 timmar!

Vi startar på lördag kl 00:01 och håller på till söndag kl 23:59.

Det viktiga är att du utgår från din egen förmåga och du lägger upp din löpning precis som du vill.

 

Deltagarna från Mali 13 har många olika upplägg beroende på kondition, löparvana och ev skadeläge, t.ex:

– Spring så länge du orkar, ta en paus och fortsätt när orken är tillbaka.

– Börja varje dag med ett maraton.

– Spring fyra km varje hel timme, ju fortare du springer desto längre paus får du.

– Jogga en kilometer varje hel timme.

Det finns förmodligen lika många upplägg som personer som deltar, det viktiga är att hitta en nivå som fungerar för dig. Några kommer säkert att springa mängder av mil medan andra kanske får svårt att samla ihop till en mil men kom ihåg – du tävlar bara mot dig själv. Häng på – det blir kul!

Vi kommer under helgen att lägga upp lite uppdateringar. Summering kommer att ske på måndag när alla fått sova ikapp efter tolvslaget på söndag.

Vilka är med oss?

Lycka till & kom ihåg: ät bra, stretcha och glöm inte att köpa skoskavsplåster…

 

 

 

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *