På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Vi har fått en helt ny verkstad

Malistyrkan

– eller nästan i alla fall.

Vi har under de senaste veckorna haft efterlängtad förstärkning på plats här i Gao. Ett glatt gäng från SSSG, särskilda systemstödsgruppen, tog sig an uppgiften att på två veckor fullkomligt förändra och förädla vår verkstad till perfektion.

Arbetet har varit långt ifrån enkelt. Dagarna har startat tidigt och avslutats långt efter det att solen har gått ner.

-När vi kom hit så trodde vi aldrig att vi skulle hinna klart i tid men arbetet har gått över förväntan. Vi är klara och har nu möjlighet att lägga de två sista dagarna på att ordna lite extra, något vi inte hade planerat, säger Anne.

Resultatet är slående, verkstaden har fått nytt liv. Den numer välsorterade lokalen har magiskt fått nya stora ytor där fler galtar får plats. Tidigare fick man in två stycken men nu kan man till och med få in fyra om nöden så kräver.

-Det är helt fantastiskt vad de har åstadkommit, säger Walther. De är kungar på sitt jobb och samtidigt grymt ödmjuka fortsätter han. Det är som en helt ny arbetsplats.

Vi är enormt tacksamma för det hårda slit de har lagt ner och hälsar dem välkomna åter till Gao snart igen.

 

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *