På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Juldagsaktiviteter på campen

Malistyrkan

Efter julaftonens upplevelser med tomte och julmat blev det lite mer fysisk aktivitet på juldagen.

Vilket lag var egentligen starkast?

Några startade med operationer på förmiddagen för att på eftermiddagen delta i den mångkamp som anordnats av skyttekompaniet. Vi samlades för ordergivning i fyskläder och handskar för att delas in i lag med blandning av deltagare från olika delar av förbandet. Sedan gällde det att skrapa ihop poäng på de åtta olika stationerna. Här fick man använda både hjärna och styrka, men fram för allt samarbete.

 

Vem är först?

Det gäller att hänga så länge som möjligt.

Spannet på uppgifter rörde sig från bänkpress till djurcharader, hopknutna lag som skulle följa en lina som gick under, över och genom galtar, bygga torn så högt som möjligt med en sillburk på toppen, frågesport och mycket mer. Efter några svettiga timmar så var det glada, trötta och smutsiga lag som anmälde sig klara.

På kvällen var det dags för prisutdelning, men så enkelt blev det inte. Flera lag på samma poäng så utslagstävling fick genomförs. Och vad kan vara bättre än dragkamp om placeringen.

När det blir jämt får man dra om vilket lag som egentligen är bäst.

CO fick till slut dela ut priser till de lag som nått pallplats.

Julgåvor från tyskarna.

Vid samma tillfälle delades också ut julgåva till alla som ville ha. Våra tyska kollegor kom över med ett stort antal Julgranskulor med text på där man firar 75 år sedan freden i Europa. En gåva till alla tyska soldater och ”till våra vänner svenskarna”, sa den tyske pastorn Linde.

 

I Bamako var det dags att juldagsbasta i den nybyggda bastun!

Juldagsbastu i Bamako.

Med nyindragen el blir det ännu mysigare att basta i den nybyggda bastun. Tack FMTIS för hjälpen.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *