Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Transfer Of Authority-ceremoni på den nationella stödenheten i Bamako

Malistyrkan

I närvaro av chefen för det portugisiska flygbidraget till MINUSMA och chefen för den norska campen Bifrost, genomfördes överlämning av ansvaret för den svenska nationella stödenheten, NSE, mellan Mali 12 och Mali 13 under lördagen den 14 november i Malis huvudstad Bamako.

Ceremonin började högtidligt med två stycken medaljutdelningar. Korpral Wallin mottog försvarsmaktens medalj för rikets försvar i brons som tilldelas personal efter fyra års tjänstgöring. Detta följdes av att vicekorpral Barocsai tilldelades, välförtjänt, utmärkelsen ”bästa soldat” vid NSE Mali 12 och befordrades dessutom till korpral.

I det stolta sluttalet uppmärksammade chefen för NSE Mali 12 de båda kontraktorerna, Valiant och Ecolog som stöttat med underhållet på campen. Dessa tackades för deras försorg och för den hjälp och stöd förbandet erhållit. FMTIS tackades för den ovärderliga hjälp som personalen bistått med och även det goda samarbetet med grannarna på campen från Norge och Portugal, lyftes fram.

Traditionsenligt så avslutades ceremonin med att nyckeln till camp Midgård lämnades över till en den tillträdande chefen majoren Bengt Fredriksson.

Major Bengt Fredriksson bär nyckeln till camp Midgård med stolthet.

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *