Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Tunga veckor

Malistyrkan

Nyligen har vi tagit emot de senaste transporterna av materiel och utrustning för etableringen av Camp Estelle.

Logistiksoldaten Ebba tillsammans med transportledningsofficern Niclas.

Med hjälp av våra danska vänner började det med en flygtransport för att sedan följas upp med en landsvägstransport med lite över 30 containrar, motsvarande ungefär 151 ton.

Flygtransporten ankommer till Gao.

– Logistik är tungt. Men nu har vi fått huvudelen av vår materiel och står redo att fullfölja den svenska etableringen i Gao, berättar Niclas, transportledningsofficer Mali 12.

Avvecklingen av den tidigare svenska campen i Timbuktu startade redan förra året när Mali 11 packade ihop materielen, som nu anländer till Gao. Även om den svenska campen i Gao är en del av en större camp så krävs det omfattade förarbeten innan den är redo att husera ett nytt styrkebidrag, förklarar Niclas.

Väl på inne på Camp Castor fick vi även hjälp av våra tyska vänner med att lyfta in containrarna på den svenska campen Estelle. Sammantaget fick vi mycket god hjälp från våra två grannländer.

Container lyfts in på Camp Estelle.

Fler containrar lyfts in på Camp Estelle.

Logistiksoldat ser till så att containern hamnar på rätt plats på Camp Estelle.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *