Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Två veckor i Gao

Malistyrkan

Huvudstyrkan kom till Mali för ungefär två veckor sedan. Därefter har vi haft mycket att stå i.

Efter ett på flera sätt varmt och välordnat mottagande av vår nationella stödenhet för logistik (NSE) lämnade vi camp Midgård och Bamako för Gao och camp Castor, i vilket den nya svenska campen Estelle ingår.

Väl i Gao inrättade vi oss snabbt på våra boenden och startade etableringen av camp Estelle. Här i början finns det mycket att göra. Fordon ska ses över och rustas upp, materiel ska inventeras, stabsplatser ska upprättas, samarbeten ska initieras och vår dagliga sjukvård ska komma igång.

Sjukvårdsområdet på camp Castor.

På veterandagen den 29 maj hedrade vi även alla de tusentals soldater och officerare som tjänstgjort för Sverige i såväl FN som i andra insatser.

Bara här i Mali har cirka 3000 soldater och officerare tjänstgort. Därför samlades vi för en cermoni och en tyst minut i både Gao och Bamako. Dessutom har vi lagt ner krans vid våra flaggor i Bamako.

Kransen som lades vid våra flaggor i Bamako.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *