Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Huvudstyrkan lämnar karantän

Malistyrkan

Den 20 maj avslutade huvudstyrkan sin tid i karantän, som bedrivits på Hemvärnets stridsskola (HvSS) i Vällinge.

Tiden på HvSS har varit givande och gett förbandet goda förutsättningar inför insatsen i Mali. Förutom att vi har upprätthållit de karantänsregler som både FN och Sverige ställer på oss har vi kunnat genomföra skjutövningar, utbildat oss i sambandssystem och tagit emot besök från överbefälhavare Micael Byden, berättar Stefan Sahlström, kontingentschef Mali 12, och fortsätter:

– HvSS har fina lokaler som ligger i nära anslutning till en utmärkt naturmiljö, som vi har dragit nytta av. Dessutom har vi blivit väl omhändertagna av personalen, och det har gått att se i både den mat och övriga service som vi har fått ta del av.

Mali 12 vid ceremonin vid HvSS.

Med utgångspunkt i den goda service som Mali 12 få ta del av under sin tid på HvSS passade förbandet på att tacka dess personal vid en ceremoni där såväl diplom och goda ord delades ut.

Under ceremonin deltog Jonas Karlsson, chef för HvSS, som i sin tur tackade Mali 12 för sin tid i Vällinge samt önskade oss en trygg och lyckosam insats.

Jonas Karlsson, chef HvSS, framför Mali 12 under ceremonin i Vällinge.

Därmed är huvudstyrkans förberedelser inför insatsen i avklarade. Just nu befinner sig förbandet på resande fot och kommer att inom kort ansluta sig till förstyrkan och starta etableringen av camp Estelle och det nya svenska styrkebidraget i staden Gao i östra Mali.

Överbefälhavare Micael Bydens besök.

Från Mali 12:s skjutövningar på HvSS.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

3 kommentarer

  • Susanne Landén 22 maj 2020 09:05

    Var rädda om Er där borta och ta hand om varandra

  • Susanne Landén 22 maj 2020 10:03

    Var rädda om Er där borta, och ta hand om varandra❤️

  • Susanne Landen 22 maj 2020 14:30

    Var rädda om Er där borta.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *