Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Coronamarschen 2.0

Malistyrkan

I förra veckan kunde de delar av förbandet som ingår i vår nationella stödenhet för logistik (NSE) lämna sin karantän i Bamako och börja lösa sina arbetsuppgifter.

Men tiden i karantän har inte varit utan sina nyttor. Utöver att sina förberedelser så har de hunnit med en och annan tävling samt en coronamarsch. Nedan berättar de om några av de aktiviteter som fick tiden gå lite fortare i karantän.

”Under en av våra många dagar i karantän passade vi på att genomföra coronamarschen 2.0. Under dygnet skulle vi ta oss 1000 varv på våran 100 meters slinga. Resultatet blev bra mycket bättre än väntat. 1701 varv och dryga 187,11km.

Ett varv av 1701 under coronamarschen.

Coronamarschen 2.0.

Så här slutade coronamarschen.

Karantänskampen blev också ett roligt inslag i det långsamma karantänslunken. Grenarna var hoppa rep, kasta prick med bouleklot, bygga korthus, studsa tennisboll på en 5 kg vikt samt lösa en gåta. När resurserna är knapra gäller det att vara uppfinningsrik. På prispallen stod inte endast evig äro och kollegors jubel utan också att först få passera ut över karantänsgränsen när den dagen kom.”

Hopprep under karantänskampen.

Att kasta prick med bouleklot var en av grenarna under karantänskampen.

Vinnarna av karantänskampen. Från vänster: Anders, Robin, Adrian och Magnus.

Vänliga hälsningar från den nationella stödenheten!

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *