Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En dag på skjutbanan

Malistyrkan

En soldat blir aldrig färdigutbildad. Trots att huvudstyrkan har inlett sin karantänstid så fortsätter utbildningen inför omgrupperingen till Gao i östra Mali.

I veckan har vi besökt skjutbanan för att vidmakthålla vår förmåga att skydda oss själva och andra. Övningsmomenten har varit anpassade efter både uppdraget i Mali och den enskilde soldaten och dennes färdigheter. En del av oss har en lång erfarenhet inom Försvarsmakten med fokus på markstrid, medan andra är nyligen rekryterade för sin särskilda civila kompetens, så som sjuksköterskor eller läkare.

Säkerhetsgenomgång inför dagens skjutningar.

Korta paus och påfyllning av magasin.

Knästående skjutställning på 100 meter.

Liggande skjutställning på 100 meter.

En marsch tillbaka till lägret.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *