Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En dag på skjutbanan

Malistyrkan

En soldat blir aldrig färdigutbildad. Trots att huvudstyrkan har inlett sin karantänstid så fortsätter utbildningen inför omgrupperingen till Gao i östra Mali.

I veckan har vi besökt skjutbanan för att vidmakthålla vår förmåga att skydda oss själva och andra. Övningsmomenten har varit anpassade efter både uppdraget i Mali och den enskilde soldaten och dennes färdigheter. En del av oss har en lång erfarenhet inom Försvarsmakten med fokus på markstrid, medan andra är nyligen rekryterade för sin särskilda civila kompetens, så som sjuksköterskor eller läkare.

Säkerhetsgenomgång inför dagens skjutningar.

Korta paus och påfyllning av magasin.

Knästående skjutställning på 100 meter.

Liggande skjutställning på 100 meter.

En marsch tillbaka till lägret.

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *