Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Från PIO Mali 11 till 12

Malistyrkan

Mali 11:s insats lider mot sitt slut och Mali 12 påbörjar snart sitt uppdrag i insatsområdet. Och därmed lämnar också Christoffer Hökmark, PIO Mali 11, över kommunikationsansvaret till Oscar Larsson, PIO Mali 12. 

Under tisdagen tar Oscar Larsson, PIO Mali 12, över kommunikationsansvaret för Malistyrkan efter Christoffer Hökmark, PIO Mali 11. Någon handskakning blir däremot inte möjlig under själva överlämningstillfället. Men det beror inte på de begränsningar covid-19 medför utan på de helt enkelt inte befinner sig på samma plats.

— Vi har haft möjlighet att ordna en del av överlämningen på distans vilket har gått bra. Mali 12:s uppdrag är, precis som Mali 11:s, speciellt och det ska bli spännande att följa. Oscar kommer göra det bra – han är både duktig och ambitiös, säger Christoffer Hökmark.

Oscar Larsson, PIO Mali 12

Oscar kommer från Skåne och närmast från Malmö stad där han har arbetat med stadsutvecklingsfrågor.

— Det ska bli spännande att ansvara för Mali 12 interna och externa kommunikation, särskilt då vi startar upp en ny camp och nytt styrkebidrag i form av ett skyttekompani, säger Oscar.

Övergången mellan Mali 11 och Mali 12 skiljer sig från hur överlämningar tidigare har gått till mellan förbanden i Malistyrkan. Den gradvisa övergången mellan förbanden uteblir och det är bara en liten del av Mali 12 som finns på plats när de sista delarna av Mali 11 lämnar insatsområdet. Till viss del beror det på att Mali 12 ska till Gao och inte Timbuktu vilket gör behovet av överlämning mindre än vad det annars hade varit men covid-19 påverkar också.

Mali 12 under utbildning i Sverige.

—  Bestämmelserna som FN och den maliska regeringen fattat beslut om gör att delar av förbandet blir något försenade till insatsområdet. Det är utmanande eftersom vi vill komma igång och lösa vår uppgift men förbandet är ändå vid gott mod, säger Oscar.

Den pågående pandemin har även påverkat Mali 11:s verksamhet på flera sätt. Trots det har arbetet med att omstrukturera Camp Nobel kunnat fortgå. Något som bara varit möjligt på grund av hårt arbete och fina insatser från soldater och officerare på förbandet.

Christoffer Hökmark, PIO Mali 11

—  Min förhoppning är att anhöriga och allmänhet fått en bättre bild av arbetet här nere genom Malibloggen och andra kanaler vi kommunicerat genom. Tack till alla er som följt oss här och i andra forum, säger Christoffer. Och fortsätt läs Malibloggen!

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *