Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Lunch i det fria

Malistyrkan

Mat smakar bra utomhus. Det vet alla som någon gång varit på picknick. Så är det även ute på patrull även om maten inte serveras på rutiga dukar.

Det krävs mycket energi för att patrullera. Inte bara för fordonen som kör genom sanden utan också för soldater. Då krävs det näringsriktig och bra mat. Och det gör också att maten smakar ännu lite bättre ute i fält än annars.

Rations, fältportioner, i urval

Malistyrkan tar inte hjälp av stora kokgrupper ute på patrull. Istället är det till övervägande del rations, stridsportioner, som värms och äts.

Rådslag och inventering om kommande måltider på patrull.

Och även om dessa är näringsriktiga och drar smakmässig fördel av att ätas utomhus är det bra med lite variation.

Då kan en gammal hederlig konserv med vita bönor i tomatsås vara ett trevligt och välkommet avbrott i den frystorkade maten. Placeras den på rätt ställe i fordonet kan den dessutom bli lagom varm i god tid till lunchpausen.

En godispåse smög ner sig mellan magasinen.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *