Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Chatta med Malistyrkan

Malistyrkan

Snart kommer du som anhörig kunna chatta med soldater ur Malistyrkan. Anhörigorganisationen Invidzonen arrangerar två tillfällen – 2 april och 5 april – då ni har möjlighet att ställa frågor till någon som just nu är på plats i Bamako eller Timbuktu.

Foto: Astrid Regemo, Invidzonen

Att vara anhörig till någon som åker på insats är inte alltid så enkelt. Livet och vardagen hemma ska fortgå och saknaden, precis som oron, kan vara påtaglig. Att prata med någon som befinner sig på plats kan göra att man får en större förståelse för livet här nere.

Chatten med Malistyrkan har arrangerats av Invidzonen, i samarbetet med förbandet på plats i Mali, flera gånger vid tidigare insatser  – och nu finns chansen att ställa frågor till personal på Mali 11.

Första tillfället är torsdagen den 2 april då personal ur NSE och staben som tjänstgör i Bamako bemannar chatten. Nästa tillfälle är söndagen den 5 april och den gången är det personal i Timbuktu som svarar på era frågor. Chatten pågår i en timme, från 21:00 till 22:00, ni pratar enskilt med en person som befinner sig i insatsområdet och det går bra att vara anonym.

Invidzonen är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation som stöttar alla närstående till personal i utlandstjänst. Alla aktiva volontärer och mentorer har varit med om minst en insats på hemmaplan och är själva anhöriga.
— Vi stöder den som är anhörig till någon som genomför en internationell insats och drivs av frivilliga mentorer och volontärer som själva är anhöriga och är beredda att ställa upp dygnet runt, året om. Vi vet att igenkännande och medmänsklighet ger ett stort stöd när någon i ens närhet gör utlandstjänst. säger Anna Nybling, verksamhetsledare anhörigstöd, Invidzonen.
Invidzonen arrangerar löpande en rad aktiviteter avsedda för anhöriga. Det finns möjlighet att träffa mentorer, delta på familjehelger och även träffar för den bredare kretsen anhöriga. På deras hemsida erbjuder Invidzonen också en del digitalt material att ta del av, såsom exempelvis deras podcast.
Chatta med Malistyrkan
Torsdag 2 april mellan klockan 21:00 och 22:00 – med personal i Bamako
Söndag 5 april mellan klockan 21:00 och 22:00 – med personal i Timbuktu
Ni hittar chatten på Invidzonens hemsida och mer information för den intresserade.

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.