På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Chatta med Malistyrkan

Malistyrkan

Snart kommer du som anhörig kunna chatta med soldater ur Malistyrkan. Anhörigorganisationen Invidzonen arrangerar två tillfällen – 2 april och 5 april – då ni har möjlighet att ställa frågor till någon som just nu är på plats i Bamako eller Timbuktu.

Foto: Astrid Regemo, Invidzonen

Att vara anhörig till någon som åker på insats är inte alltid så enkelt. Livet och vardagen hemma ska fortgå och saknaden, precis som oron, kan vara påtaglig. Att prata med någon som befinner sig på plats kan göra att man får en större förståelse för livet här nere.

Chatten med Malistyrkan har arrangerats av Invidzonen, i samarbetet med förbandet på plats i Mali, flera gånger vid tidigare insatser  – och nu finns chansen att ställa frågor till personal på Mali 11.

Första tillfället är torsdagen den 2 april då personal ur NSE och staben som tjänstgör i Bamako bemannar chatten. Nästa tillfälle är söndagen den 5 april och den gången är det personal i Timbuktu som svarar på era frågor. Chatten pågår i en timme, från 21:00 till 22:00, ni pratar enskilt med en person som befinner sig i insatsområdet och det går bra att vara anonym.

Invidzonen är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation som stöttar alla närstående till personal i utlandstjänst. Alla aktiva volontärer och mentorer har varit med om minst en insats på hemmaplan och är själva anhöriga.
— Vi stöder den som är anhörig till någon som genomför en internationell insats och drivs av frivilliga mentorer och volontärer som själva är anhöriga och är beredda att ställa upp dygnet runt, året om. Vi vet att igenkännande och medmänsklighet ger ett stort stöd när någon i ens närhet gör utlandstjänst. säger Anna Nybling, verksamhetsledare anhörigstöd, Invidzonen.
Invidzonen arrangerar löpande en rad aktiviteter avsedda för anhöriga. Det finns möjlighet att träffa mentorer, delta på familjehelger och även träffar för den bredare kretsen anhöriga. På deras hemsida erbjuder Invidzonen också en del digitalt material att ta del av, såsom exempelvis deras podcast.
Chatta med Malistyrkan
Torsdag 2 april mellan klockan 21:00 och 22:00 – med personal i Bamako
Söndag 5 april mellan klockan 21:00 och 22:00 – med personal i Timbuktu
Ni hittar chatten på Invidzonens hemsida och mer information för den intresserade.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.