Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resor ställs in och karantän införs

Malistyrkan

Hemresan ställs in för personal ur Mali 11 som ska hem på ledighet i Sverige. Personal som är på plats i Mali stannar kvar i insatsområdet för att lösa Mali 11:s uppdrag och de som rest ner till Mali efter ledighet i Sverige har satts i fjorton dagars karantän på Camp Midgård eller Camp Nobel.

– Det är tråkigt att anhöriga och medarbetare drabbas men med anledning av de karantänsbestämmelser som nu har införts av MINUSMA måste vi prioritera att använda all personal som finns tillgänglig för att lösa vår uppgift. I nuläget finns det inga indikationer på att någon i Mali 11 är smittad av coronaviruset, säger överstelöjtnant Mattias Söderberg, chef Mali 11.

Karantänsbestämmelsen gäller länder som har drabbats av utbrottet av coronavirussjukdomen covid-19 och som deltar i FN-insatsen i Mali. Den del av Mali 11 som inte är i karantän jobbar på som vanligt. Personal i karantän bor i särskilda tält och är avskilda från övrig personal till dess att karantänen är avslutad.

– Jag uppfattar att alla i förbandet förstår allvaret i det som nu gäller och att åtgärderna krävs för att lösa vår uppgift. Vi följer utvecklingen noga och är förberedda på att pandemin kan påverka vår insats här i Mali på olika sätt, säger Mattias Söderberg, chef Mali 11.

För att svara på de vanligaste frågorna har Försvarsmakten upprättat en särskild telefonlinje. Är du anhörig till någon i Försvarsmakten och har frågor om myndighetens åtgärder avseende covid-19 och coronaviruset kan du ringa 076-878 26 88. Telefonlinjen bemannas vardagar klockan 08.00 till 18.00.

Mer information om Coronaviruset och Försvarsmakten

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *