Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Smittskyddsarbetet i Mali

Malistyrkan

Spridningen av coronavirussjukdomen covid-19 påverkar även Malistyrkan i och med att arbetet med smittskydd hamnar i fokus.

– Vi fortsätter att lösa vår uppgift och anpassar oss till nya direktiv. Myndigheterna i Mali såväl som FN arbetar aktiv med att förebygga att smitta sprids och vi följer noggrant utvecklingen här och i Sverige, säger Mattias Söderberg, chef Mali 11.

Handfat med både tvål och handsprit inne på Camp Midgård i Bamako.

Med anledning av spridningen av covid-19 i och utanför Sverige vidtar Försvarsmakten nödvändiga åtgärder för att skydda Försvarsmaktens personal, och därmed Försvarsmaktens beredskap och förmåga att genomföra operationer. Detta sker genom att direktiv, som följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer, utgivits och förebyggande åtgärder vidtagits inom Försvarsmaktens olika verksamheter.

Malistyrkan fortsätter sin verksamhet enligt order men vidtar åtgärder på plats enligt Försvarsmaktens direktiv och för insatsområde gällande föreskrifter. Inriktning är att rotationer och ledighetsresor kommer att genomföras som planerat.

Vid eventuell konstaterad smitta kommer personal att vårdas enligt rutin och vid behov transporteras hem.

Stratevac med personal från Karolinska Universitetssjukhusets Trauma Center kan transportera skadad eller sjuk från Mali till Sverige. Foto: Jimmy Croona.

För att svara på de vanligaste frågorna har Försvarsmakten upprättat en särskild telefonlinje. Är du anhörig till någon i Försvarsmakten och har frågor om myndighetens åtgärder avseende covid-19 och coronaviruset kan du ringa 076-878 26 88. Telefonlinjen bemannas vardagar klockan 08.00 till 18.00.

Är du anställd i Försvarsmakten ska du vända dig till din närmsta chef.

Mer information om Coronaviruset och Försvarsmakten

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *