På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

De första 90 dagarna och med det FN-medalj

Malistyrkan

Vid en uppställning under lördagen delades de första FN-medaljerna vid förbandet Mali 11 ut på Camp Nobel. Ceremonin gav också kontingentschef Mattias Söderberg möjlighet att kommendera ”halvtids-givakt”

Medaljer klara för utdelning.

Det är först när tjänstgöringen passerat 90 dagar som den enskilde är berättigad FN-medaljen. Och eftersom styrkan inte roterade ned med samtliga delar på en gång är det en gränsen som nås vid olika tidpunkter. Men allt eftersom insatsen fortskrider växer skaran på förbandet Mali 11 som fullgjort sina första 90 dagar.

Uppställning inför medaljering.

Först att tilldelas medalj under ceremonin var överstelöjtnant Mattias Söderberg i egenskap av kontingentschef. För överlämnandet stod överste Lennart Widerström, ställföreträdande styrkechef sektor väst, som även tog tillfället i akt att tacka förbandet.

— Vi börjar nu bli riktigt varma i kläderna och arbetet löper på bra. Men, då är det viktigt inte slappna av utan fortsätta vara proffsiga och ödmjuka inför den komplexa uppgiften vi arbetar med, sade Mattias Söderberg.

– Vi börjar nu bli riktigt varma i kläderna!

 

Med en ”halvtidsgivakt” uppmanade kontingentschefen förbandet att se efter och hjälpa varandra för att behålla fokus och skärpa. Samtidigt uppmärksammade Söderberg de delar av förbandet som tjänstgör i Bamako på NSE, National Support Element.

Vi ska veta hur hårt NSE sliter för att skapa rätt förutsättningar för oss som arbetar här i Timbuktu att lösa vår uppgift – utan deras arbete hade det här inte gått!

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *