Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

”Vi har blivit väldigt varmt mottagna!”

Malistyrkan

På Trängregementet i Skövde är det just nu fullt fokus på Mali. Och det är inte så konstigt när regementet ansvarar för att sätta upp både Mali 11 och det efterföljande förbandet Mali 12. Per Nilsson, regementschef Trängregementet, besökte tillsammans med kollegor förbandet i Bamako och Timbuktu.

— Tillsammans är de två insatserna Mali 11 och Mali 12 två väldigt unika insatser. Den ena en omgrupperingsmission och den efterföljande egentligen en 01:a – alltså den första i sitt slag, då man befinner sig på en helt ny plats med nya förutsättningar, säger Per Nilsson, regementschef Trängregementet.

Komplexiteten består inte bara i de stora avstånden. Omstruktureringen av Camp Nobel är komplex också därför att allt på ett eller annat sätt hänger ihop. River förbandet många boendetält så påverkar det hur många som kan bo på förläggningen på ett ordnat sätt. Och det kan i sin tur påverka hastigheten för det fortsatta arbetet.

Det här är en oerhört komplex operation och det vet vi om. Men det är först när man är på plats som man till fullo kan förstå vidden av det vi håller på att göra här nere, säger Per Nilsson.

Missionslivet är intensivt och det blir naturligt att det upptar mycket av tankarna. Och ett syfte med besöket är att, tillsammans med medarbetarna, lyfta blicken och se vad som kommer härnäst. Efter missionen och efter hemkomst.

På besök på Camp Midgård i Bamako.

Vi sitter ned och pratar med varje individ och diskuterar deras framtidsplaner och möjliga utveckling på Trängregementet. Då tittar vi över en treårsperiod. Det är ett sätt att ta ansvar som arbetsgivare och skapa trygghet för våra medarbetare – att man också vet vad som sker när man kommer hem.

Per Nilsson har god insyn i arbetet på plats och följer utvecklingen noga tillsammans med kollegor på Trängregementet. Han har dessutom själv erfarenhet av att tjänstgöra i Mali och då som kontingentschef för Mali 05.

Det är ett kärt återseende av Camp Nobel. Och jag tycker det är fortsatt väldigt hög standard på campen även om många funktioner monteras ned allt eftersom. Det är en fin förläggning, konstaterar Per Nilsson.

Även Mona, som tjänstgör som kompanichef på Trängregementet, och Elin, som är regementets HR-chef var nöjda med besöket.

-Vi har fått en bra bild av förbandets verksamhet och status och blivit väl omhändertagna, sade de båda.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *