Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Lundbergs släktträff i Timbuktu

Malistyrkan

Löjtnant Lundberg och löjtnant Lundberg, far och son, anordnade släktträff i och med att Försvarsmaktens transportflygplan TP84 Hercules landade i Timbuktu. Skytteplutonchef Lundberg bevakade flygplatsen medan lastmästare Lundberg lossade och lastade.

-Om farsan gör sig besväret att komma till Timbuktu så måste jag säga hej. Nu passade det dessutom perfekt eftersom mitt jobb är att åka ut till flygplatsen. Han är mer än välkommen fler gånger så länge han fortsätter med att ta med sig godis, snus och proteinpulver, säger Viktor Lundberg på Mali 11.

Ett tips till alla föräldrar som har barn i Malistyrkan är att antingen ta värvning i Flygvapnet eller att fixa ett eget flygplan och ta en tur hit. Kontrollera bara att du har alla tillstånd för att starta och landa i Timbuktu. För blir du kvar här så väntar hårt arbete med att riva tält och packa materiel inför flytten till ny plats. Om nu vakten på Camp Nobel är snälla nog att släppa in dig.

 

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

3 kommentarer

 • PIO Mali 10 30 januari 2020 11:32

  Underbar story - keep up the good work, PIO!

 • Anneli J 31 januari 2020 08:59

  Hej,

  Jag flyger gärna dit i en helikopter. Det finns bara ett antal problem. Jag har aldrig flugit en helikopter för jag fick inte gå in i militären när jag var ung nog och nu är jag en "gammal käring". Riva tält och packa - jag kan tala om för alla andra vad dom ska göra, inga problem där int' och om jag blir insläppt eller inte... det är också en stor fråga ;-)). Men, min dröm har alltid varit att flyga helikopter så den dagen jag blir mångmiljonär så ska den drömmen bli verklighet.

 • Maria 31 januari 2020 12:47

  Jag halkade in här via sociala medier. Det är ju en fantastiskt skriven blogg! Och dessutom sådant som #världensminstasläktträff får mig att småfnissa

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *