Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

DN-rapportering om Försvarsmaktanställd som lämnat oriktiga uppgifter

Malistyrkan

I flera artiklar i Dagens Nyheter beskrivs hur en person har rekryterats för en chefsbefattning till insatsen i Mali. Personen har inte tjänstgjort i Mali utan blev avskild i ett tidigt skede.

Dagens Nyheter har i flera artiklar skrivit om en person som lämnat oriktiga uppgifter om sin utbildningsbakgrund och anställning i Försvarsmakten. Ett av de uppdragen mannen rekryterades till var som stabschef för kommande svenska insats i Mali. I syfte att undvika förväxling vill vi förtydliga det som framgår av artiklarna: mannen påbörjade aldrig sin tjänstgöring i Mali utan avskildes i ett tidigt skede. Han har inte heller varit aktuell för tjänstgöring i det förband som nu genomför sin insats i området.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *