Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

DN-rapportering om Försvarsmaktanställd som lämnat oriktiga uppgifter

Malistyrkan

I flera artiklar i Dagens Nyheter beskrivs hur en person har rekryterats för en chefsbefattning till insatsen i Mali. Personen har inte tjänstgjort i Mali utan blev avskild i ett tidigt skede.

Dagens Nyheter har i flera artiklar skrivit om en person som lämnat oriktiga uppgifter om sin utbildningsbakgrund och anställning i Försvarsmakten. Ett av de uppdragen mannen rekryterades till var som stabschef för kommande svenska insats i Mali. I syfte att undvika förväxling vill vi förtydliga det som framgår av artiklarna: mannen påbörjade aldrig sin tjänstgöring i Mali utan avskildes i ett tidigt skede. Han har inte heller varit aktuell för tjänstgöring i det förband som nu genomför sin insats i området.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu etablerar sig den svenska styrkan i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *