Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

SVT:s reportage om Malistyrkan

Malistyrkan

Under julen fylls T V-tablån av allehanda sevärda program och filmer. Men klockan 21:00 fredag 27 december sänds på SVT Aktuellt, enligt uppgift, ett särskilt intressant program. Det rör sig naturligtvis om SVT-reportern Samir Abu Eid och fotografen Niclas Berglunds reportage från deras besök i Timbuktu och Bamako. 

En av de intervjuer reportern Samir Abu Eid och fotografen Niclas Berglund gjorde under sitt besök i Timbuktu och Bamako i november.

Exakt vilket datum det blir beror på nyhetsläget i övrigt. När vi får besked mer exakt om vilken dag reportaget sänds lägger vi ut en förvarning om det här så att ni kan bänka er framför TV:n. Inslaget ska även gå att se i efterhand på SVT Play så det finns ingen anledning att känna nervositet och oro för att missa det.

Bild från SVT:s julchatt ”Hur firar du jul i år?”, med skyttesoldaten Jakob, kontingentschef Mattias Söderberg, och soldaten Josefin.

Apropå SVT spelade Mali 11 in en kortare julhälsning till kanalens webbsändning på julafton; ”Hur firar du jul?”. Trots utmaningar med både ljud och bild ges ett kortare nedslag av julstämningen på Camp Nobel. Klippet finns att se på den här länken, och hittas genom att scrolla ned till sändningstiden 19:21.

För en längre julhälsning rekommenderas kontingentschef Mattias Söderbergs samtal med P4 Skaraborg. Via den här länken kommer ni till rätt del av programmet och kan lyssna till hälsningen.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *