Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

SVT:s reportage om Malistyrkan

Malistyrkan

Under julen fylls T V-tablån av allehanda sevärda program och filmer. Men klockan 21:00 fredag 27 december sänds på SVT Aktuellt, enligt uppgift, ett särskilt intressant program. Det rör sig naturligtvis om SVT-reportern Samir Abu Eid och fotografen Niclas Berglunds reportage från deras besök i Timbuktu och Bamako. 

En av de intervjuer reportern Samir Abu Eid och fotografen Niclas Berglund gjorde under sitt besök i Timbuktu och Bamako i november.

Exakt vilket datum det blir beror på nyhetsläget i övrigt. När vi får besked mer exakt om vilken dag reportaget sänds lägger vi ut en förvarning om det här så att ni kan bänka er framför TV:n. Inslaget ska även gå att se i efterhand på SVT Play så det finns ingen anledning att känna nervositet och oro för att missa det.

Bild från SVT:s julchatt ”Hur firar du jul i år?”, med skyttesoldaten Jakob, kontingentschef Mattias Söderberg, och soldaten Josefin.

Apropå SVT spelade Mali 11 in en kortare julhälsning till kanalens webbsändning på julafton; ”Hur firar du jul?”. Trots utmaningar med både ljud och bild ges ett kortare nedslag av julstämningen på Camp Nobel. Klippet finns att se på den här länken, och hittas genom att scrolla ned till sändningstiden 19:21.

För en längre julhälsning rekommenderas kontingentschef Mattias Söderbergs samtal med P4 Skaraborg. Via den här länken kommer ni till rätt del av programmet och kan lyssna till hälsningen.

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *