Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Luciatåg till frukost

Malistyrkan

Tidigt på morgonen sänkte sig tystnaden över frukosten och luciatåget skred in i matsalen. Det serverades pepparkakor, glögg och gemytlig stämning.

Som konsertlokal betraktat utgör matsalen på Camp Nobel en riktig utmaning för de flesta artister. Från det centrala huvudtält förgrenar sig matsalen i tre armar vilket sprider ut publiken på ett knepigt vis.

Luciatåget uppträder

Mindre modiga körer gör sig alltså inte besvär. Men Camp Nobels luciatåg klev bestämt in och utmanade akustiken. Till allas glädje lyckades de också med att sprida välkommen luciastämning och skönsång.

Våra första deltagare anmälde sig för ungefär en vecka sedan och sen tillkom fler efter hand. Och det var ungefär då vi började öva inför framträdandet, säger Olle, som ansvarat för luciatåget.

Bland de främsta utmaningarna för luciatåget nämner Olle svårigheten med att hitta både tid att öva och att rätt utrustning till framträdandet.

Ytterligare Lucia finns på Huvudförrådet.

Under förmiddagen dök det sedan upp ytterligare en Lucia på Camp Nobel. Lyckligtvis uppstod det aldrig någon konflikt dem emellan utan de ser båda ut att kunna verka parallellt med varandra på campen.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

2 kommentarer

  • Daniel 15 december 2019 13:58

    Fantastiska insatser av båda våra lucior, såväl i matsalen som på HF! Hurra!

  • Carina B 15 december 2019 21:38

    Ingenting från Bamako?

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *