Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En del förändras men mycket är sig likt

Malistyrkan

Just nu sker en del förändringar på Camp Nobel. En sådan förändring är att Mali 11 sedan i söndags tagit över ansvaret efter Mali 10. Men samtidigt är det mycket som är sig likt på den svenska förläggningen Camp Nobel.

Fanan lämnas över mellan de båda överstelöjtnanterna Mattias Söderberg och Dan Hagman.

Några saker förändras inte – som att den svenska kontingenten syns och visar närvaro i området. Och precis som tidigare kontingenter är styrkan vaken, alert och har hög beredskap. Men uppgiften för styrkan är annorlunda än för de tidigare svenska kontingenter till Mali. Istället för informationsinhämtning är huvuduppgiften att omstrukturera Camp Nobel.

Arméns operationschef Rickard Johansson önskade Mali 11 lycka till med sitt uppdrag.

Med Mali 11 är det Trängregementet som tagit över ansvaret efter garnisonsgrannen Skaraborgs regemente P 4. Men precis som tidigare insatser kommer soldater och officerare från hela Försvarsmakten och varje del av Sverige. Det gör att det precis som förut går att höra de allra flesta dialekter talas på Camp Nobel.

Delar av Mali 11 anländer till Camp Nobel och får ett varmt välkomnande.

När huvuduppgiften förändras är det naturligt att det leder till en del andra förändringar. Men även om uppdraget förändras kommer den här bloggen även fortsättningsvis ge er som läser den en inblick i vardagslivet för den svenska styrkan i Mali – även om det är en vardag i ständig förändring.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

1 kommentar

  • Ellinor Johansson Kurki 4 december 2019 16:17

    Önskar Mali 11 varmt välkommen samt tackar Mali 10 för mycket trevlig läsning. Nu kommer äntligen sonen snart hem!
    Ellinor

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *